Çocuklarla izlenebilecek belgesel önerileri

Patlamış mısırlar hazırsa, çocuklarla birlikte izleyebileceğiniz ve en az onlar kadar iyi vakit geçirebileceğiniz yedi eğitici belgesel önerisi bizden! 

Karşınızda StoryBots | Ask the StoryBots

3+; Netflix

Çocukların bitmez tükenmez soru sorma eğilimine hizmet eden StoryBots, her bölümünde farklı bir soruya cevap arayan belgesel tadında bir çocuk dizisi. “Sifonu çekince ne olur?”, “Kulaklar nasıl duyar?”, “Gece nasıl olur?” gibi soruların cevaplarını çocuklarıyla keşfetmek isteyenler, arkasına yaslanıp, sonsuza kadar bitmeyecek soru cevaplama görevini kısa bir süre için Storybot’lara devredebilirler.


Vahşi olmak için doğdular | Born To Be Wild

5+; iTunes

40 dakikalık Born To Be Wild, yetim kalmış orangutan ve fillerin koruma altında büyütülerek doğaya dönüşe hazırlanışlarını anlatıyor. İnsanlar ile hayvanlar arasında kurulan bu güçlü bağa ailecek tanıklık etmek isteyenler iTunes Store’a! 


Kuşlarla Dans | Dancing with the Birds

7+; Netflix

Eşsiz görüntüleriyle çok ses getiren “Gezegenimiz” belgeselinin yapım ekibinden, bir başka doğa belgeseli: “Kuşlarla Dans”. Dişileri etkilemeye çalışan erkek kuşların danslarını ve taktiklerini anlatan film, Yeni Gine ormanlarında geçiyor. Rengarenk tüyleri ve olağanüstü etkileyici görünmelerine rağmen, dişi kuşları ikna etmek pek kolay değil. Bize göre Kuşlarla Dans çocukların mutlaka izlemesi gereken belgeseller arasında en üst sıralarda! 


If I Were An Animal

7+; Netflix

Çocukların en sevdiği oyunlardan biri hayvan taklitleri. Peki hakikaten hayvan olsalardı nasıl bir hayatları olurdu? If I Were An Animal, tam da bu sorunun peşinden gidiyor. Her bölümde Emma ve abisi Tim farklı hayvanların doğumdan yetişkinliğe kadar geçirdikleri süreci izliyor. Netflix’te bulabileceğiniz seri Türkçe seslendirilmediği için, belgesel keyfi aynı zamanda harika bir İngilizce dersine dönüşmüş oluyor.


Ayılar | Bears

6+; Disney+

Disney’in 2014 tarihli belgeseli Bears, Alaska’da bir ayı ailesini takip ederek üç yavrusuna hayatta kalmayı öğreten anne ayının hikayesini ekranlara taşıyor. Doğadaki anne-çocuk bağının gücünü bir kez daha gözler önüne seren belgeseli izlemeden önce mendilleri hazırlayın.


72 Sevimli Hayvan | 72 Cutest Animals

7+; Netflix

Hiç bir panda videosu izlerken pandaya kocaman sarılmak istediğiniz oldu mu? Hayvanlar çok sevimli ve çoğu bunun farkında! Şirinliklerini hayatta kalma stratejisi olarak kullanan 72 farklı hayvanı anlatan bu belgesel dizisi, yetişkinler için de günün stresinden uzaklaşmak için ideal!


Lego House – Home of the Brick

All; Netflix

Son önerimiz, çocuğuna Lego alırken kendisi de çocuk gibi heyecanlanan ebeveynlere.

Lego’nun klasik Lego tuğlasını oyuncak ölçeğinden, insan ölçeğine getirerek tasarladığı ve 7 senede inşa ettiği Lego evinin hikayesini anlatan Netflix belgeseli, bu evin tasarım ve inşa sürecini anlatıyor.